Informationsmøde 2023

Informationsmøde i Helsingør Gymnasiums festsal for elever og forældre

Torsdag d. 26. oktober kl. 17.00-18.30.

Idrætslinjen

Ansøgere til idrætslinjen 2024/2025

Vi skal starte to nye 7. klasser – her er det dygtige og ambitiøse sportstalenter i årg. 2011 vi gerne vil have fat i. Du kan også søge kommende 8. eller 9. idrætsklasse, hvis du har udviklet dig godt i din idrætsdisciplin.

Du kan skrive til Allan Jørgensen på ajo37@helsingor.dk og få svar på dine spørgsmål.

Prøvetræning

Prøvetræning tirsdage og fredage morgen kl. 07.45 - 09.30

I perioden fra 1. oktober til fredag d. 10 december kan man ønske prøvetræning. Dyrker du atletik, håndbold, fodbold, golf, sejlsport, svømning, tennis, idrætsgymnastik eller temgymnastik møder du til træning i din disciplin. Vi træner 11 steder i Helsingør. Dyrker du anden idræt møder du i ForeverHealthyFit, Fredericiavej 60, på et af vores fysiske træningshold.

Prøvetræning kan bestilles følgende dage

Prøvetræning er bedst 2-3 gange og kan kun bestilles på mail: ajo37@helsingor.dk

Oktober

November

December

3 3 1
6 7 5
10 10 8
13 14 12
Efterårsferie 17  
24 21  
27 24  
31 28  

Morgentræning

Disciplintræningen er en integreret del af skoleskemaet og der trænes 2 gange om ugen.

​Træningen foregår i et tæt samarbejde med de lokale idrætsklubber og nationale idrætsforbund, med udgangspunkt i at udvikle den enkelte idrætsudøver mest muligt i sin idrætsgren.

Der trænes efter Team Danmarks aldersrelaterede træningskoncept, der sikrer specifikt træningsindhold og specifikke krav til den givne aldersgruppe.

Undervisning

Eleverne på Idrætslinjen har 6 timers idræt på skemaet, og idræt vil være et gennemgående tema i tværfaglige forløb i nogle skolefag.

I disciplintræningen trænes individuelle færdigheder, og der tages hensyn til alder og fysik, når der inddeles i mindre grupper.

Efter træningen er der frisk frugt i klassen. Det er for at sikre, at der fyldes op med noget sundt i musklernes depoter inden næste træning.

Undervisningen er tilrettelagt på en måde, der i videst muligt omfang tilgodeser både den enkelte elevs behov samt nationale mål for den samlede undervisning.

De fleste elever træner to gange om dagen. Den anden træning foregår typisk i idrætsforeningen eller på et talentcenter.